2012. december 12. 11:37

A korábban már bejelentett módon a kormány elfogadta a gáz, villany, távhő lakossági árának 10 százalékos csökkentését - tájékoztatott Giró-Szász András kormányszóvivő a déli sajtótájékoztatón.

A 10 százalékos csökkentés közel 4 millió háztartást érint, ezen belül 3,3 millió háztartásban gázzal főznek, fűtenek - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a sajtótájékoztatón. Az árcsökkentés végrehajtását és ellenőrzését a Fónagy János államtitkár által vezetett bizottság feladata lesz. "A szolgáltatóknak kell ugyanis majd az egyes terheket viselni, áthárítani azokat nem lehet" - tette hozzá Giró-Szász.

Minden tippje bejön? Próbálja ki magát élesben is!

A döntést a kormányszóvivő azzal indokolta, hogy részben az uniós statisztikák szerint vásárlóerő-paritáson számolva hazánkban a legmagasabb a gáz, és a villany ára Uniós szinten. Másrészt pedig az érintett cégek a szektor 1995-ös privatizációja óta évi 20 százalékos nyereségre tettek szerint, és összességében 350 százalékos profitot termeltek ki.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.