2012. december 12. 11:37

A korábban már bejelentett módon a kormány elfogadta a gáz, villany, távhő lakossági árának 10 százalékos csökkentését - tájékoztatott Giró-Szász András kormányszóvivő a déli sajtótájékoztatón.

A 10 százalékos csökkentés közel 4 millió háztartást érint, ezen belül 3,3 millió háztartásban gázzal főznek, fűtenek - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a sajtótájékoztatón. Az árcsökkentés végrehajtását és ellenőrzését a Fónagy János államtitkár által vezetett bizottság feladata lesz. "A szolgáltatóknak kell ugyanis majd az egyes terheket viselni, áthárítani azokat nem lehet" - tette hozzá Giró-Szász.

Minden tippje bejön? Próbálja ki magát élesben is!

A döntést a kormányszóvivő azzal indokolta, hogy részben az uniós statisztikák szerint vásárlóerő-paritáson számolva hazánkban a legmagasabb a gáz, és a villany ára Uniós szinten. Másrészt pedig az érintett cégek a szektor 1995-ös privatizációja óta évi 20 százalékos nyereségre tettek szerint, és összességében 350 százalékos profitot termeltek ki.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.