TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Országgyűlés 191 igen, 105 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett kedden elfogadta a hírközlésről szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét.

A törvény - preambuluma szerint - biztosítja az információs társadalom hírközlési infrastruktúrájának továbbfejlesztését, valamint a fogyasztók biztonságos, megfelelő minőségű és árú szolgáltatásokkal való ellátását. Emellett szabályozza a hírközlési piac fejlődését és védelmét, valamint garantálja a verseny biztosítását, továbbá előírja a hírközlési hálózatok hatékony együttműködését.
A képviselők megszavazták azt is, hogy a házelnök sürgősséggel kérje a törvény kihirdetését a köztársasági elnöktől.

A távbeszélő szolgáltatási piacon jelentős piaci erővel, és előfizetői hurokkal rendelkező szolgáltatónak két évig kötelező az előfizetői hurkot átengednie abba az esetben, ha erre vonatkozóan ajánlatot tesznek. Ennek lényege, hogy a "nagy szolgáltatóknak" - koncessziós szerződésük lejárta után - rendelkezésre kell bocsátaniuk a náluk kisebb szolgáltatóknak az előfizető és a telefonközpont közötti vonalat. Több jelentkező esetében az átengedésre kötelezett szolgáltatónak joga van a legkedvezőbbet elfogadni.

A törvény szerint hatósági áruk lesz azoknak a hívásoknak, amelyeket "vonalas" szolgáltatótól kezdeményeznek mobil készülékekre. Ezt az árat a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter állapítja meg. A jogszabály értelmében s távközlő szolgáltató átadja a szolgáltatás díjának egy hányadát az internet szolgáltatónak. Ennek mértékét is a kancelláriaminiszter határozza meg.

A törvény előírja, hogy a szolgáltatónak titkos adatgyűjtés esetén térítésmentesen együtt kell működnie a külön törvényben felhatalmazott szervekkel. A távközlő és a postai hálózatoknak egymás között olyan egyeztetett műszaki feltételrendszerben kell működniük, hogy a szükséges kapcsolat létesítéséhez egységes működő rendszert alkossanak - áll a törvényben. A hírközlésről szóló törvény értelmében - elsősorban a mobil szolgáltatók - közös adatbázist hozhatnak létre a "problémás ügyfelekről".
A törvény néhány passzus kivételével 2001. december 23-án lép hatályba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.