2p

Az E-Star hitelezői elfogadták az elvi csődegyezségi javaslat tervezetét; az október óta csődeljárás alatt álló társaság harmadik csődegyezségi tárgyalását tartotta pénteken.

Az E-Star a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, hogy a társaság a tárgyaláson vállalta az egyezségi javaslat átdolgozását, az elvi egyezség szerinti kidolgozását.

A közlemény szerint a csődtárgyaláson a kisbefektető hitelezők indítványozták, hogy az E-Star soron következő rendkívüli közgyűlésén válassza Mádi Szabó Zoltán hitelezőt a felügyelőbizottság tagjává 2014. december 31-ig. Ezt a javaslatot elfogadták a hitelezők.

A csődtárgyaláson az intézményi hitelezők kezdeményezték, hogy a csődegyezség ellenőrzésének biztosítására az E-Star következő rendkívüli közgyűlésén az igazgatósági tagok közül hívják vissza Molnos Dánielt és Maximilian N. Telekit, míg a felügyelőbizottsági és auditbizottsági tagok közül Dácz Gábort.

Indítványozták azt is, hogy 2013 végéig tartó időtartamra válasszák meg a társaság igazgatósági tagjává Szivek Norbertet és az indítványozó által később megjelölt személyt. A hitelezők további javaslata, hogy válasszák a felügyelőbizottságba és auditbizottságba Fekete Attilát és Poják Zoltánt.

Az intézményi hitelezők részéről további javaslatként elhangzott, hogy a társaság alapszabályát úgy módosítsák, hogy a társaság közgyűlése személyi kérdésekben háromnegyedes többséggel tudjon határozni, és a társaság vezérigazgatója felett a munkáltatói jogokat – amennyiben erre a jogszabály lehetőséget biztosít – 2014. december 31. napjáig a felügyelőbizottság elnöke gyakorolja.

Ezeket a javaslatokat a hitelezők elfogadták.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!