<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az E-Star hitelezői elfogadták az elvi csődegyezségi javaslat tervezetét; az október óta csődeljárás alatt álló társaság harmadik csődegyezségi tárgyalását tartotta pénteken.

Az E-Star a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, hogy a társaság a tárgyaláson vállalta az egyezségi javaslat átdolgozását, az elvi egyezség szerinti kidolgozását.

A közlemény szerint a csődtárgyaláson a kisbefektető hitelezők indítványozták, hogy az E-Star soron következő rendkívüli közgyűlésén válassza Mádi Szabó Zoltán hitelezőt a felügyelőbizottság tagjává 2014. december 31-ig. Ezt a javaslatot elfogadták a hitelezők.

A csődtárgyaláson az intézményi hitelezők kezdeményezték, hogy a csődegyezség ellenőrzésének biztosítására az E-Star következő rendkívüli közgyűlésén az igazgatósági tagok közül hívják vissza Molnos Dánielt és Maximilian N. Telekit, míg a felügyelőbizottsági és auditbizottsági tagok közül Dácz Gábort.

Indítványozták azt is, hogy 2013 végéig tartó időtartamra válasszák meg a társaság igazgatósági tagjává Szivek Norbertet és az indítványozó által később megjelölt személyt. A hitelezők további javaslata, hogy válasszák a felügyelőbizottságba és auditbizottságba Fekete Attilát és Poják Zoltánt.

Az intézményi hitelezők részéről további javaslatként elhangzott, hogy a társaság alapszabályát úgy módosítsák, hogy a társaság közgyűlése személyi kérdésekben háromnegyedes többséggel tudjon határozni, és a társaság vezérigazgatója felett a munkáltatói jogokat – amennyiben erre a jogszabály lehetőséget biztosít – 2014. december 31. napjáig a felügyelőbizottság elnöke gyakorolja.

Ezeket a javaslatokat a hitelezők elfogadták.

MTI