2p

A BÉT honlapján vasárnap este megjelent közleménye szerint az E-Star rendkívüli felmondással megszünteti a társaság és Hódmezővásárhely önkormányzatával kötött hőszolgáltatási szerződését.

A közleményt jegyző Soós Csaba elnök-vezérigazgató szerint a megyei jogú város százmillió forintot meghaladó tartozása megfizetésére sorozatos fizetési felszólítás illetőleg egyeztetési javaslat ellenére sem mutatott hajlandóságot.

A szerződés felmondása következtében az E-Star a földgázt július 1-től nem szerzi be az önkormányzat szerződés által érintett intézményeiben, a hőtermelő berendezéseket nem üzemelteti tovább.

Ráadásul a társaság érvényesíteni kívánja a szerződés szerint neki járó megváltási értéket is, melynek összege szintén meghaladja a százmillió forintot.

A közlemény rögzíti,hogy az E-Star 2012 őszéig a nem fizető önkormányzati ügyfeleivel szemben több hasonló lépést tervez.

"Elfogyott a pénz, elfogyott a türelem. Sohasem gondoltuk volna, hogy egy európai országban az állam válik a legrosszabb adóssá és hogy a közszolgáltatások fenntartása irányában ilyen érzéketlenséget mutat. Jelenleg több mint másfél milliárd forinttal finanszírozzuk az államháztartást, ezt az összeget nem áll módunkban tovább növelni. Idén a magyarországi államháztartást érintő árbevételünk csupán 25%-a folyt be. Az intézkedéssorozat közel háromszáz intézményt fog érinteni" – idézi Soóst a közlemény.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!