<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A BÉT honlapján vasárnap este megjelent közleménye szerint az E-Star rendkívüli felmondással megszünteti a társaság és Hódmezővásárhely önkormányzatával kötött hőszolgáltatási szerződését.

A közleményt jegyző Soós Csaba elnök-vezérigazgató szerint a megyei jogú város százmillió forintot meghaladó tartozása megfizetésére sorozatos fizetési felszólítás illetőleg egyeztetési javaslat ellenére sem mutatott hajlandóságot.

A szerződés felmondása következtében az E-Star a földgázt július 1-től nem szerzi be az önkormányzat szerződés által érintett intézményeiben, a hőtermelő berendezéseket nem üzemelteti tovább.

Ráadásul a társaság érvényesíteni kívánja a szerződés szerint neki járó megváltási értéket is, melynek összege szintén meghaladja a százmillió forintot.

A közlemény rögzíti,hogy az E-Star 2012 őszéig a nem fizető önkormányzati ügyfeleivel szemben több hasonló lépést tervez.

"Elfogyott a pénz, elfogyott a türelem. Sohasem gondoltuk volna, hogy egy európai országban az állam válik a legrosszabb adóssá és hogy a közszolgáltatások fenntartása irányában ilyen érzéketlenséget mutat. Jelenleg több mint másfél milliárd forinttal finanszírozzuk az államháztartást, ezt az összeget nem áll módunkban tovább növelni. Idén a magyarországi államháztartást érintő árbevételünk csupán 25%-a folyt be. Az intézkedéssorozat közel háromszáz intézményt fog érinteni" – idézi Soóst a közlemény.

mfor.hu