<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hiába kapott a közelmúltban jelentős állami segítségre ígéretet az Aspöck Hungária Kft., a kialakult piaci viszonyok miatt egy évvel később tervezi megvalósítani beruházását az autóipari beszállító.

Az Aspöck Hungária Kft. visszamondja a munkaügyi minisztérium támogatását a megrendelések csökkenése miatt, és egy évvel később építi meg tervezett bonyhádi üzemét - közölte a cég ügyvezető igazgatója.

Moldován István elmondta: a cél a beruházás átütemezése, amelyről így legkorábban 2010-ben lehet szó róla. Az osztrák Aspöck Holding GmbH magyar cége a tervek szerint a jövő évben egy háromezer négyzetméteres üzemcsarnokot épített volna fel Bonyhádon.

A cégvezető az okokról azt mondta: jelentősen megcsappant a kereslet a vontató járművek iránt, amelyekhez kábelkötegekkel szerelt lámpatesteket gyártanak Bonyhádon. A kft. száz százalékban a vezető kamiongyártóknak dolgozó osztrák anyacégnek adja el termékeit.

Moldován István hozzátette: a vállalat kénytelen volt visszamondani a munkaügyi minisztériumtól elnyert 160 millió forintos támogatást, amelynek fejében 134 dolgozót foglalkoztattak volna a meglévő létszám mellett, munkát adva összesen kétszázötven embernek. Jelenleg ötvenöten dolgoznak az Aspöck Hungáriánál, és várhatóan a télen egy hónapra leáll a termelés. Az átütemezés miatt új megállapodást kell kötni az önkormányzattal, amely olcsóbban adta a telket a beruházáshoz.

Varga Szilárd, Bonyhád alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a kft. a szokásos 1200 forintos ár helyett négyzetméterenként 250 forintért jutott a három hektárhoz azzal a feltétellel, hogy 2009-ben 250 embert foglalkoztat. Az önkormányzat azonban nem akarja visszavásárolni az ingatlant, a város képviselői elfogadták, hogy a társaság egy évvel később teljesíti vállalását - tette hozzá az alpolgármester.

MTI/Menedzsment Fórum