<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A higiéniai papírtermékeket gyártó Forest-Papír elhalasztja hárommilliárd forintos beruházását a nyergesújfalui ipari parkban, ahol 12 hektáron létesítettek volna feldolgozóegységet, raktárbázist és irodaházat - mondta el az MTI-nek a cég marketingvezetője.

"A beruházást nem kizárólag a válság miatt halasztottuk el, fejlődésünk érdekében bérleményekben pillanatnyilag jobb lehetőségeket találtunk, és a cég 15 éves fennállása óta az idei lehet a Forest-Papír legjobb éve" - tette hozzá Deák Csaba, aki a vállalat egyik tulajdonosa is.

A társaság a válság kitörésével egy időben, szeptemberben fejezte be 1,3 milliárd forintos beruházását Lábatlanon. Szalvétagyártó és tekercses terméket feldolgozó gépsorokat állítottak üzembe, melyekkel új termékeket vittek piacra. A fejlesztésekkel növelték a kedvezőbb áru gyártmányok színvonalát, valamint létrehoztak egy magyar prémiummárkát a higiéniai papírtermékek körében - mondta el az MTI-nek a cég marketingvezetője.

A Forest-Papír Kft. száz százalékban magyar kézben lévő társaság, munkavállalóinak száma meghaladja a 200 főt. Magyarországon több telephellyel rendelkeznek, gyártást Leányváron, Lábatlanon és Tökölön folytatnak.

A cég megbízásából készített felmérés szerint a Forest-Papír Kft. Magyarországon piacvezető a papírból készült higiéniai termékeivel. Gyártmányaik 10-15 százalékát a szomszédos országokban értékesítik - mondta el Deák Csaba. A vállalat 2008-as forgalma nettó 8,7 milliárd forint volt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.