2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy, a napokban közzétett amerikai kutatás szerint a videojátékot játszó amerikai felnőttek nagyobb arányban küzdenek súlyproblémákkal és depresszióval, mint nem játékos kortársaik. A videojátékozó nők depressziósabbnak, a férfiak túlsúlyosnak ítélték magukat.

Átlagéletkor: 35 év

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) 500, 19 évesnél idősebb személy részvételével lebonyolított kutatása Seattle-Tacoma körzetében készült. A régió rendkívül jelentős médiapiacnak számít, ráadásul az Egyesült Államokban itt a legmagasabb az internetet használó felnőtt lakosság aránya.

A felmérés eredményei szerint a résztvevők 45 százaléka állította magáról, hogy aktív videojátékos. A videojátékot játszó felnőttek átlagéletkora a kutatás szerint 35 év. Ez az adat erősen meglepte a kutatókat, mivel sokkal magasabb, mint amire előzetes várakozásaik és korábbi kutatások alapján számítottak.

Túlsúly, depresszió, függőség

A felmérés készítése során a kutatók a lelki egyensúlyra, egészségügyi, fizikai és mentális állapotra kérdeztek rá. Megállapításaik szerint azok körében, akik rendszeresen játszanak videojátékot, magasabb a súly- és egészségügyi problémákkal küzdők, valamint a depresszív lelkiállapotra panaszkodók aránya.

A kutatók szerint a női játékosok nagyobb arányban számoltak be egészségügyi problémákról és depresszióról, mint nem játékosok társaik. A férfi videojátékosok körében pedig magasabb testtömeg indexet (BMI) mértek, ami szerintük szerint túlsúlyra utal. Emellett, megállapításaik szerint a játékos férfiak jobban ragaszkodnak az internethez, mint az azonos nemű, de videojátékot nem játszó társaik.

Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevél

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!