<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A diszkont élelmiszeráruház modell egyik kidolgozója 88 évesen halt meg otthonában, Essenben, még szombaton, szerdán temették el. Halálának okát nem közölte a társaság, annyi azonban tudható, hogy régóta beteg volt.

Két évvel idősebb testvérével, Karl Albrechttel 1948-ban vették át édesanyjuk kisboltját. Ebből nőtt ki 1961-re az "Albrechts Discount" elnevezésű vállalkozás, amely Aldi néven vált ismertté világszerte.

Az Albrecht-fivérek fejlesztették ki a diszkont élelmiszer áruházlánc üzleti modelljét. A "legjobb minőség a legalacsonyabb áron" stratégiája alapján szervezett cég fél évszázad alatt eurómilliárdokat megmozgató vállalatbirodalommá terebélyesedett. A társaságot idővel kétfelé bontották, az Aldi Nord Theo Albrecht, az Aldi Süd Karl Albrecht irányítása alá került.

Az Aldi 18 országban - köztük Magyarországon - működik, a hálózat közel 10 ezer üzletből áll, a két Albrechtet pedig a leggazdagabb németek között tartják számon. A Forbes magazin legutóbbi, 2010-es kimutatása szerint Theo Albrecht vagyona 21,7 milliárd euró, amivel a harmadik helyet foglalja el testvére és az Otto katalógusáruházat alapító Michael Otto mögött.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.