2p

Teljes egészében megvásárolta a magyar játékkereskedelmi piac legnagyobb, a Gulliver és a Star Toys Kft.-ből álló vállalatcsoportját a KBC Private Equity NV (KBC PE) befektetési társaság. Az árat nem hozták nyilvánosságra, ám a cég teljesítményét nézve bizonyosan többmilliárdos üzletet kötöttek - írja a Népszabadság.

A közel húsz éves működése alatt az eddig magyar magánszemélyek birtokában lévő társaság folyamatosan nyereséges volt, tavalyi konszolidált árbevétele ötmilliárd forintot tett ki, az idén pedig ez vélhetően eléri az 5,5 milliárdot. (Az adásvételt tegnap teljes egészében le is zárták, s azt a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta.)

"Volt az a pénz, amiért kötélnek álltunk, s ezzel most becsengettek nálunk. E mellett szeretnénk kicsit hátradőlni és élvezni eddigi munkánk gyümölcsét" - válaszolta az eladás okait firtató kérdésre Kovács Csaba, a Gulliver ügyvezetője és eddigi résztulajdonosa. Hogy miért a teljes cégcsoporttól váltak meg, arra is rövid választ adott: minél kisebb a tulajdonrész, annál kisebb a felelősség, s ez így most a legmegfelelőbb megoldás számukra. Ez nem jelenti azt, hogy a vállalat minden volt tulajdonosa eltávolodik a cégtől. Kovalcsik Péter ezt követően is a Gulliver Kft. vezetésében marad, továbbra is ellátja a kereskedelmi igazgatói feladatokat - számol be a Népszabadság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!