1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mid Europa Partners nevű kockázati tőke társaság megállapodásra jutott Magyarország legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatójának tulajdonosával, a dán TDC-vel, hogy megvásárolja az Invitelt és leányvállalatait.

A Mid Europa Partners először a felvásárolja a TDC kezében lévő összes Invitel részvényt (mintegy 64.6%-os tulajdonrész), majd az Invitel által kibocsátott, 2013-ban lejáró, összesen 125 millió euró névértékű kötvénysorozatot. Harmadik lépésként pedig az Invitelt hitelező bankok módosítják a hitelek bizonyos kondícióit.

A részvénycsomag teljes felvásárlási ára mintegy 54,9 millió dán korona.

A Mid Europa Partners egyébként már korábban is volt Invitel tulajdonos, 2003 áprilisában a GMT Communications Partners-szel közösen vásárolta fel az alternatív szolgáltatót, amit 2007 áprilisában eladott a HTCC-nek. Az Invitel azóta számos fúzión és felvásárláson ment keresztül.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!