<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Havonta átlagosan 993 ezer euró bérleti díjat fizet 18 éven át a Milleneumi Média Kft.-nek a Magyar Televízió az óbudai Bojtár utcában felépült mintegy 60 ezer négyzetméteres, bebútorozott gyártóbázis után - hangzott el a fejlesztő-bérbeadó cég helyszíni sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az átlagos bérleti díj 10,74 euró négyzetméterenként és havonta, amelyhez 3,68 euró fajlagos üzemeltetési költség társul.

Pákozdy Zsolt, a fejlesztő cég tulajdonosának a Wing Zrt.(korábban Wallis) vezérigazgató helyettese az MTI-nek elmondta, hogy 18 év után a bérlő választhat, hogy meghosszabbítja a szerződést, megvásárolja az ingatlant, vagy pedig kiköltözik abból. A további opciós bérleti idő 20 év.

A Milleneumi Média Kft.-t a televízió székházának felépítésére, kormányhatározat alapján, 2001-ben az ÁPV Rt. alapította 4,6 milliárd forint törzstőkével. A tulajdonjog később a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz került, de 2004 szeptemberétől a Magyar Állam szerepelt tulajdonosként, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság csak képviselte azt. Nyílt értékesítési pályázaton a Wallis Ingatlan Zrt. 2006 decemberében vásárolta meg a Milleneumi Média Kft.-t, az építés 2007 tavaszán indult.

A terveket még 2000-ben - a kormányhatározat után - a Finta és Társai Építész Stúdió készítette. Fekete Antal vezető tervező elmondta, hogy a területen még a múlt század nyolcvanas éveiben épült két stúdió külső megjelenéséhez kellett igazítani az új épületeket, a régi stúdiókat új külső burkolattal látták el, és belülről is átépítették azokat.

Az új gyártóbázis kivitelezője a Wing Zrt. leányvállalata, a Market Építő Zrt. volt. A projektet az Eurohypo AG finanszírozta. A teljes bekerülés költséget üzleti titokként kezeli a Milleneumi Média Kft., illetve a Wing Zrt.

A gyártóbázis egy 35 ezer négyzetméteres bebútorozott irodaépületből, négy studióból, raktárépületekből, fedett és nyitott parkolókból, valamint energia központból áll. Az újonnan épített terület mintegy 60 ezer négyzetméter, míg a felújított közel 20 ezer négyzetméter, ezek a telekkel együtt a Milleneumi Média Kft. tulajdonában állnak.

A 10,74 eurós fajlagos bérleti díj magába foglalja az irodák és a közösségi terek bútorzatát is, a stúdiókat viszont a bérlő Magyar Televízió szereli fel.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.