2009. január 28. 07:19

Elkészült a svájci Stadler cég alumínium vasúti kocsitesteket gyártó üzeme Szolnok ipari parkjában, az üzemszerű termelést várhatóan márciusban kezdik meg – mondta el a Napi Gazdaságnak Peter Spuhler, a Stadler Rail Group vezérigazgatója és tulajdonosa.

A kocsitesteket gyártó dolgozók létszáma az év végéig eléri a százat, 2010 végéig pedig további száz fővel nő a foglalkoztatottak száma. A Stadler Szolnok Kft. évi kétszáz alumínium kocsitestet fog gyártani, ha az üzem teljes kapacitással működik.

Az üzem építéséhez a szolnoki önkormányzat ipari parkjában nyolc hektár területet kaptak 15 évre használatba egy euró plusz áfa évi földhasználati díj ellenében.

A zöldmezős beruházás állami támogatást is kapott, amelynek összegét nem hozták nyilvánosságra, számol be a Napi Gazdaság.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés