2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elkészült az a tervezet, amely a magyarországi média önszabályozó etikai irányelveire és a média önszabályozó testületének létrehozására tesz javaslatot.

A tervezetet, amely a tavalyi verziónak már egy rövidebb változata, kedden mutatták be készítői, Weyer Balázs, az origo főszerkesztője és Mong Attila újságíró Budapesten a Független Médiaközpontban. Megvitatásának első alkalmára a nyomtatott sajtóorgánumok képviselőit hívták meg.

Az önszabályozó etikai irányelveket tartalmazó tervezet többi közt szól a lelkiismeretes tájékoztatás, az információszerzés és forráskezelés szabályairól, az összeférhetetlenségről és a személyiségi jogok védelméről is.

A Független Médiaközpont tájékoztatása szerint egészen 2009. tavaszáig tartanának azok a szakmai megbeszélések és műhelyfoglalkozások, amelyeknek végeredményeként a csatlakozó szervezetek aláírhatnák az etikai irányelveket és megalakíthatnák az önszabályozó médiatestületet.

Ez a testület politikai és gazdasági befolyástól függetlenül őrködne a média szakmai minőségén, etikus és felelős magatartásán - olvasható a médiaközpontnak a keddi konferencián kiosztott tájékoztatójában. Mint írták, az önszabályozás mechanizmusának bevezetésével és megerősödésével csökkenthető lenne a médiával kapcsolatos peres ügyek száma és például etikusabbá válna az újságírás is.

Az egyeztető megbeszélések az ősz folyamán tovább folytatódnak a televíziók, rádiók, online, helyi és közösségi médiumok számára.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!