TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Átadásra várnak az első csuklós autóbuszok, amelyeket a Rába-Volvo buszipari együttműködés keretében gyártanak a budapesti tömegközlekedés számára - közölte a Rába Járműipari Kft.

A szállítások a szerződésben vállalt határidő szerint megkezdődtek, a buszprogram valamennyi eleme a várt ütemben halad - áll a közleményben. A Volánbusz tavaly szeptemberben kötött szerződést a Rába Jármű Kft.-vel, amely szerint a járműgyártó mintegy 16 millió euró (4,8 milliárd forint) értékben 61 csuklós autóbuszt szállít, és a járművek átadását 2014. tavaszán megkezdi. A buszokat a svéd Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt. stratégiai buszpiaci együttműködése keretében gyártják.

A járművek a vevő igénye szerinti specifikációval elkészültek. A 61, teljesen alacsonypadlós, légkondicionált, akadálymentes, FUTÁR utastájékoztató rendszerrel felszerelt, csuklós autóbuszt elsősorban a Budapest elővárosi forgalomban vehetik majd igénybe az utasok, várhatóan legkésőbb május végéig - írták a közleményben.

A Rába kitért arra, hogy a buszpiaci együttműködésben a partnerek célja, hogy újabb megrendelések elnyerése révén kiterjesszék a gyártási kooperációt, és növeljék a buszok hazai tartalmát. Ennek érdekében elindult a szakemberek képzése, folyik a technológiai felkészülés. A beszállítói program keretében megkezdődött a vállalatok auditálása. A Rába és a Volvo célja évi 2-300 darabos gyártás, amely a kooperációt piaci és gyártási oldalról fenntarthatóvá tenné.

A Rába illetékesei korábban azt közölték, hogy a darabszámtól függően több milliárd forintra rúghat az az összeg, amit a Rába a buszgyártás beindítására fordít.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.