2009. június 22. 09:21

A mikroprocesszor-gyártásban világelső Intel amerikai cég bejelentette, olyan szoftvert fejlesztett ki, amely képes a különböző honlapokon szereplő, egymásnak ellentmondó állítások kimutatására.

Az Intel berkeleyi kutatócsoportja által kidolgozott, a Firefox keresőprogramon futó Dispute Finder program figyelmezteti az internetezőket, ha az általuk tanulmányozott internetes oldalakon szereplő állítások más honlapokon eltérő változatokban fordulnak elő.

Ez azért fontos, mert egy honlapot olvasva az ember gyakran nem is gondol arra, hogy ott csak a történet egyik változata szerepel - magyarázta az új program jelentőségét Robert Ennals, az Intel tudományos kutatócsoportjának tagja az interneten közzétett videofelvételen.

Ha a tanulmányozott szövegnek van eltérő verziója is, a program figyelmezteti az internetezőt, és bekeretezve megjeleníti a többi honlapon fellelhető, ellentmondó állításokat. A Dispute Finder adatbázisát a felhasználók maguk bővíthetik.

A kutatók állítólag a televíziós adásokra és a mobiltelefonos beszélgetésekre alkalmazható ellentmondás-kereső program” fejlesztésén is dolgoznak. A Dispute Finder a disputefinder.cs.berkeley.edu internetes címen érhető el.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.