2011. október 27. 07:43

A Toyota visszafogta a termelését az észak-amerikai gyáregységeiben a thaiföldi áradások miatt, amik teljesen lebénították az országot. A Ford bezárta a távol-keleti országban működő üzemét.

A világ legnagyobb autógyártója, a japán Toyota törölte a túlóra műszakokat az észak-amerikai gyáregységeiben, mert a thaiföldi áradások miatt teljesen lebénult az ázsiai ország, és leállt az alkatrész utánpótlás, szállítás. A Ford ugyanazon probléma miatt bezárta a thaiföldi üzemét.

A közel 10 ezer gyár működését gátló áradások miatt a Toyota üzemi eredménye 125 milliárd jennel csökkenhet, valamint 250 ezer autó termelését érinti november 20-ig. A japán autógyárnak ez a második komolyabb csapás az elmúlt egy évben, hiszen a tavaszi földrengésben is hatalmas veszteségek érték a vállalatot.

Víz alatt Bangkok is

A Ford termeléskiesése 30 ezer járműt érinthet. Az amerikai autóipari cég szerelőüzemeit nem, de a beszállítóinak nagy részét érinti az ázsiai katasztrófa.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.