<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Toyota vállalat hétfőn az Egyesült Államokban elnézést kért az esetleg balesetet okozó, beszoruló gázpedálok problémája miatt, és közölte, megkezdi a visszahívott autók kijavítását, egyes szervizek a nap 24 órájában üzemelni fognak.

A japán gyártó amerikai képviselete közölte: a cég mérnökei egy olyan "szigorúan tesztelt" megoldást dolgoztak ki, amelynek során megerősítik a gázpedálokat, megszüntetve a gondot okozó "súrlódási többletet". A Toyota Motor Amerikában legutóbb 2,3 millió kocsit rendelt vissza. A panaszok nyomán leállították nyolc népszerű modell, köztük a piacvezető Camry, Corolla és Avalon forgalmazását és gyártását az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezek a modellek az amerikai autópiacon eddig a megbízhatóság etalonjai voltak.

"Semmi sem fontosabb számunkra, mint azoknak a kocsiknak a biztonsága és megbízhatósága, amelyekben ügyfeleink utaznak" - közölte James Lentz, a Toyota Motor amerikai részlegének igazgatója. Elmondta, hogy az autók kijavításához szükséges alkatrészek már útban vannak a szervizekbe, és megkezdték a szerelők betanítását a javítások elvégzéséhez. Lentz kétperces webüzenetében kétszer is elnézést kért a vásárlóktól a kellemetlenségekért, és leszögezte: kiderítették, mi okozta a beragadó gázpedállal kapcsolatos problémát. A múlt héten az autógyár még nem közölt ezzel kapcsolatban semmit. Az illetékes azt is közölte: a gyártás leállítása mindig nehéz döntés, de teljesen biztosak benne, hogy helyesen döntöttek.

"Tudom, hogy önök csalódottak, de remélem, lehetőséget adnak arra, hogy visszanyerjük bizalmukat" - jelentette ki Lentz, aki az NBC televízióban is elmondta üzenetét.

Amerikában a Toyota-kereskedésekben jelentős mértékben csökkent a forgalom, és sok millió Toyota-tulajdonos aggódik kocsijának biztonsága miatt. Egyes márkakereskedők ezerdolláros engedményt kínálnak a régi Toyotájukat újra cserélő vásárlóknak. A Toyota két visszahívási hullámban tavaly november óta a világon összesen több mint 8 millió kocsit - ebből 6 milliót az Egyesült Államokban - rendelt vissza javításra. Az autógyártó a hétvégén több mint 20 amerikai újságban egész oldalas hirdetésben tudatta: a gyártást és forgalmazást csak átmenetileg állították le, és ezt a példa nélküli lépést a vevők érdekében hozták meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.