<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Horváth Gergely Domonkos váltja Kalmár Istvánt a Magyar Posta Zrt. igazgatósági elnöki posztján - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

Kalmár István hétfőn lemondott a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöki tisztségéről. Az MNV Zrt. igazgatósága aznapi ülésén határozatot hozott, amelyben tudomásul vette Kalmár István lemondását, és helyette Horváth Gergely Domonkost, a MNV Zrt. vezérigazgatóját választotta a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnökévé. Az új elnök munkáját Kalmár István tanácsadóként segíti.

Kalmár István egy hónappal ezelőtt, az MNV Zrt. igazgatósága június 25-iki döntésével került a Magyar Posta Zrt. igazgatósága élére, június 30-án pedig Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé nevezte ki.

Az 59 éves Kalmár István - villamosmérnök, informatikus - több fontos megbízatást töltött be már állami és magáncégeknél. 1998 és 2000 között az adóhivatalban dolgozott, elnökhelyettesként hozzá tartozott az APEH informatikai rendszerének irányítása, valamint nyolc megyei igazgatóság adó- és járulékszakmai felügyelete. Nevéhez, és ehhez az időszakhoz fűződik az APEH teljes informatikai rendszerének megújítása és a járulékintegráció.

2000-től 2002 júniusáig először a Magyar Posta Rt. felügyelő bizottságának elnöke, majd elnök-vezérigazgatója volt. Ebben az időszakban ő indította el az elektronikus közbeszerzést, a Diákhitel programot, és tervezte meg a Magyar Posta új logisztikai központját. 2004-től tagja a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.