<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az 54 éves Virginia "Ginni" Rometty lesz az első női vezérigazgatója a 100 éves számítástechnikai vállalatnak.

Tegnap az IBM elnök-vezérigazgatója, Sam Palmisano jelentette be, hogy január egytől változás történik a cég élén, és Virginia Rometty veszi át a szerepe egy részét. Palmisano, aki 2002 óta áll a vállalat első helyén, továbbra is megmarad elnöki pozíciójában. Rometty egy interjújában úgy nyilatkozott, hogy a karrierjében leginkább a "tapasztalati" tanulás játszotta a legnagyobb szerepet. "Megtanultam, hogy olyan dolgokat tegyek, amiket korábban sose" - mondta.

Az új vezérigazgató értékesítésben, szolgáltatások és beszerzések terén szerzett tapasztalata tökéletesen illeszkedik a Palmisano által meghatározott stratégiai irányvonalhoz, aki tavaly egyébként azt mondta, hogy a cég 2010 és 2015 között közel 20 milliárd dolláros bevételt kíván realizálni a felhő alapú szolgáltatások és elemzések folyamatosan növekvő piacán. Rometty egyértelművé is tette, hogy segít követni ezt a menetrendet, hiszen az ötéves terv megalkotásánál ő is részt vett.

Rometty kinevezésének hátterében a technológiai szempontok mellett az is áll, hogy a vállalat az üzleti szolgáltatásokra is összpontosíthasson - mondta Bobby Cameron, a Forrester Research elemzője. "Sok vállalat orientációja már üzleti stratégia felé hajlik inkább, és nem technológiai alapokon nyugszik. Az, hogy megalkották Rometty pozícióját, ennek a váltásnak a bizonyítéka". Így az elemző a stabilitás jeleként értelmezi a hírt.

mfor.hu