<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sorozatban a negyedik hétvégét zárta az élen az Egyesült Államok mozijaiban az új Batman-film, a Sötét Lovag, mely már most minden idők harmadik legnagyobb jegybevételét produkálta Amerikában - írja az msnbc.com.

Újabb 26 millió dollárt hozott a konyhára a hétvégén a Sötét Lovag, és ez csak az amerikai mozik jegybevételét jelenti. Összesen már 441,5 millió dollárnál tart, ez minden idők harmadik legnagyobb jegybevételét jelenti a tengerentúlon, csak a Titanic és az eredeti Star Wars előzi meg.

Minden idők legnagyobb jegybevételével jelenleg a Titanic büszkélkedhet, a romantikus dráma 600,8 millió dollárt hozott a konyhára az amerikai mozikban. A Sötét Lovag jó eséllyel pályázik arra, hogy letaszítsa a trónról a Titanicot, mivel néhány héttel a bemutató után már 440 millió dollár felett járnak a jegybevételek, a következő hetekben ezek várhatóan emelkedni fognak.

Az elmúlt hétvégén a Batman-sztori 26 millió dollárral első helyen végzett, sorozatban negyedik hete képtelenek megelőzni vetélytársai. Utoljára a Gyűrűk ura trilógia harmadik része tudta négy hétig folymatosan vezetni a jegyeladási listákat 2003 végén és 2004 elején. Ráadásul az a film a karácsonyi szezonban ment, amikor jóval többen járnak moziba, a nyári hónapok egészen eddig csendes időszaknak számítottak a mozik számára.

A szakemberek szerint a Sötét Lovag már ezen a héten megelőzheti a Star Wars-t, ezzel az örökranglista második helyére léphet fel. Az eladott jegyek számát tekintve viszont még nem közelíti meg a Batman-film a fenti két alkotást, mivel azóta jelentpősen emelkedtek a jegyárak. Ahhoz, hogy a jegyeladások számában is utolérje a Titanicot, 900 milliós jegybevételt kéne elérnie a Sötét Lovagnak.

Az új film így is jelentősen túlteljesíti a gyártó elképzeléseit. Dan Fellman, a Warner szállítási vezetője elárulta: már azzal elégedettek lettek volna, ha a film 205 millió dolláros belföldi jegybevételt produkált volna, mint az előző Batman-film. Szerinte a teljes belföldi jegybevétel 510-520 millió dollár lehet majd.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.