2001. január 29. 11:00

Míg Pannon GSM továbbra is bízik a Wap forgalom növekedésében, a Westel csalódásnak tartja a a technológiát.

Míg Pannon GSM továbbra is bízik a Wap forgalom növekedésében, a Westel csalódásnak tartja a a technológiát -tudósít az Interfax. A Pannon 35 ezer Wap-os készüléket értékesített eddig, s az ügyfelek 60-70%-a aktívan használja a szolgáltatást. A társaság a Wap-hoz kapcsolódó bevételeket és a termék profitabilitását nem kívánja nyilvánosságra hozni.

A Westel annak ellenére is csalódásnak tartja a Wap-ot, hogy jelenleg eladott készülékek 80%-a alkalmas a Wap-on keresztüli internet csatlakozásra. A Westel ugyanakkor jobban bízik a GPRS széleskörű sikerében. A Wap és a többi hozzáadott értékű szolgáltatások az egy főre jutó árbevétel növekedésében fontosak. Sugár András, a Westel vezérigazgatója szerint 2001-ben megáll az egy főre jutó bevételek csökkenő trendje a mobilszolgáltatóknál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.