2007. április 27. 14:01

Az ENI és az ExxonMobil ma jelentette be, hogy megállapodást kötött az ExxonMobil Hungária Kft., az Esso spol s.r.o. (Csehország) és az Esso Slovensko s.r.o. (Szlovákia) megvásárlásáról. A megállapodás az ExxonMobilnak a három országra kiterjedő, mintegy 102 üzemanyagtöltő állomást magában foglaló benzinkút-hálózatának, valamint a prágai és a pozsonyi repülőtéren működő repülőtéri üzemanyag üzletágának eladására vonatkozik.

A kenőanyagok üzletág, amelyet a brüsszeli székhelyű ExxonMobil Petroleum and Chemical, BVBA irányított, szintén a megállapodás részét képezi.

A megállapodás megvalósulása az illetékes hatóságok jóváhagyásának függvényében jön létre. Az üzletrészek átruházását követően a cég meglévő szerződéses és kereskedelmi kötelezettségei, továbbá a munkavállalói szerződések változatlanul érvényben maradnak.

Az ExxonMobil a három országban működő, vegyipari termékekkel foglalkozó Chemicals Business tevékenységet változatlan formában végzi. Semmilyen változás nem érinti az ExxonMobil Budapesten és Prágában létrehozott Üzletsegítő Központjait sem.

Az akvizíció eredményeként az Eni tovább erősíti a régióban meglévő tevékenységét, amely egyrészt az Agip benzinkutak már eddig is jelentős szerepet betöltő hálózatára, másrészt a meglévő finomító kapacitás és a marketing tevékenység integrációjára épül.

A felek a megállapodás értékére vonatkozóan titoktartásban egyeztek meg, áll a társaság közleményében.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.