1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tévéelőfizetési-díj állami átvállalásánál biztosabb közmédium-finanszírozási forrást a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) készítői sem találtak - mondta a Nap-kelte csütörtöki adásában Sarkady Ildikó, az ügyben illetékes kormánybiztos.

A kormánybiztos politikai kérdésnek nevezte, hogy ezt az összeget ismét a polgárok fizessék-e, azaz "a mai társadalomra ráereszthetünk-e egy újabb megterhelést". "Minden elképzelhető, különösen a médiában" - mondta arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy a jövőben a közszolgálati médiumok nem sugároznak reklámot.

Ennek finanszírozási alapját szavai szerint egyebek mellett a kereskedelmi adók közszolgálati feladatok alóli mentesítése teremtené meg; mint mondta, a kereskedelmi tévék örültek a felvetésnek, mert a jelenleginél tisztább viszonyokat teremtene.

"A jelenlegi rendszer az Európai Unióban nem állná ki a vizsgálat próbáját" - jegyezte meg a kormánybiztos, megjegyezve, hogy az EU-szabályok szerint az állam közvetlenül nem támogathat részvénytársaságokat, márpedig a hazai médiafinanszírozásban ez történik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!