2009. április 28. 07:29

A második számú japán autógyártó, a Honda kedden 137,01 milliárd jenes adózott eredményt jelentett márciussal zárult üzleti évéről, ez 77 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 600,04 milliárdnál.

A cég bevétele 17 százalékkal 10,01 billió jenre apadt 12 billióról.

Az autóipar világméretű értékesítési nehézségei miatt a Hondánál már csak 40 milliárd jenes adózott eredményre számítanak a mostani üzleti évben.

Az idei naptári első negyedévben a csoport vesztesége 186,2 milliárd jen volt adó után az egy évvel korábbi 25,4 milliárdos adózott eredmény helyett.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.