<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A német Adidas, az értékesítés alapján a világ második számú sportszergyártója ötmillió euró adózott eredményt ért el az idei első negyedévben, 97 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 169 milliónál.

Az elemzők átlagosan 103 millió eurós adózott eredményre számítottak.

A várakozástól megdöbbentően elmaradó teljesítményt egyebek között árfolyamhatásokkal és az alapanyagárak emelkedésével magyarázta a vállalat, és százmillió eurós takarékossági programot jelentett be kedden. Ennek részeként bezárják valamennyi európai és ázsiai regionális irodát, és átvilágítják az értékesítői hálózatot.

A legnagyobb európai sportszergyártó bevétele az első negyedben 1,7 százalékkal 2,58 milliárd euróra csökkent a tavalyi első negyedévi 2,62 milliárdhoz képest. Ez viszont még meghaladta az elemzők várta 2,54 milliárdot. A cég kedden megerősítette korábbi előrejelzését, amely szerint egész évben is bevételcsökkenés várható, körülbelül 5 százalékig terjedhető ütemben. Az okok között említették, hogy tavaly a labdarúgó Európa-bajnokság emelte a bevételt, és ez idén hiányzik.

A világelső Nike is visszaesésről számolt be kedden. Az amerikai cég üzemi eredménye éves szinten csaknem 80 százalékkal 58 millió euróra csökkent. Ágazati elemzők több mint háromszor ekkora, 179 millió eurós üzemi eredményt valószínűsítettek az első negyedévre. A Nike már márciusban jelezte, hogy spórolásba kezd, és bezárt három cipőgyárat Kínában, egyet pedig Vietnamban.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.