TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Mostanában az elemzők nem szívesen emlékeznek két évvel ezelőtti jóslataikra. Az internetes hirdetési szakma olyan helyzetbe került, amely elkerülhetetlenné teszi az eddig gondosan a szőnyeg alá söpört problémák számbavételét.

A nyugalom szigete

Magyarországra csak gyenge szellő formájában jutott el az amerikai dot-com vihar. Néhány kisebb tartalomszolgáltató megszűnése illetve tulajdonoscseréje nem gyakorolt számottevő hatást az on-line hirdetési piacra. A Magyar Reklámszövetség Internet tagozatának Online reklámköltés riportja szerint a hazai on-line reklámköltés az 1999-es 345 millió forintról 2000-ben 1,59 milliárd forintra nőtt. Mindez még annál is figyelemreméltóbb, mert az elmúlt két évben alig növekvő on-line populáció mellett jelentősen bővült a portálok és egyéb on-line reklámhelyek kínálata. A kereslet-kínálat viszonylagos egyensúlya abban keresendő, hogy sikerült új hirdetői kört bevonni a korábban az on-line hirdetési piacon szinte kizárólagos megrendelőként fellépő informatikai és távközlési cégek mellé.

Az folyamatosan növekvő on-line reklámköltés ellenére Magyarországon is eltérnek egymástól az ügynökségek listaárai és a tényleges árak.
A tényleges költést (kedvezményekkel, a barter üzleteket és az önhirdetéseket nem számítva) a Dotkom szakértői az iparág szereplőivel folytatott interjúk alapján a listaár 50-55 százalékára, 600-660 millió forintra becsülik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.