1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Volkswagen (VW) a szlovákiai Pozsonyból Spanyolországba, illetve Belgiumba telepíti a Polo modellek gyártását - idézte a német autóipari csoport termelési igazgatóját az "auto motor und sport" szaklap.

Ez az első alkalom, hogy a VW egy kelet-európai országból visszatelepíti Nyugat-Európába a gyártást. Az igazgató szerint ennek pusztán gazdaságossági oka van, nem kifizetődő a Polo-gyártást három helyszínre szétszórni. Pozsonyban eddig 77 400, a spanyolországi Pamplonában 232 100, Brüsszelben 6,2 ezer Polót szereltek össze évente.

A Polón kívül a VW Audi Q7-es terepjárókat és VW Touaregeket, valamint a Porschéval közösen kifejlesztett Porsche Cayenne egyes részelemeit gyártja Pozsonyban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a felszabaduló gyártókapacitásokat egy új modellre, vagy a meglévőkre használják-e majd.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!