2001. március 2. 11:00

A februári Beszerzési Menedzser Index (BMI) értéke 55,2 volt. Ez az előző hónaphoz képest 5,7 pontos emelkedést jelent, azonban 4,1 ponttal még így is elmarad az egy évvel korábbi BMI értéktől.

A korábbi évekkel összevetve megállapítható: 1996 óta érvényes az a tendencia, hogy az alacsony decemberi és januári BMI mutatók februárra jelentősen javulnak és az 50-es határ fölé emelkednek.

Az idei évben a februári növekedés elmaradt az 1999-es és 2000-es rekord növekedéstől, és nagyjából a három évvel ezelőttihez hasonlóan alakult. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy 1998-ban és 1999-ben az év eleji fellendülést gyors visszaesés követte, szemben a tavalyi stabil növekedéssel. Várakozásaink szerint az idei év ebből a szempontból inkább az előző év trendjét fogja követni, és a februári BMI érték kismértékű visszaesése inkább a tavalyinál kisebb januári csökkenéssel magyarázható. A BMI index képzésében szerepet játszó indexek dinamikusan nőttek, és a foglalkoztatási index kivételével 50 pont fölé emelkedtek. Elsősorban a rendelési index (61,7) és a vásárolt készletek indexe (52,9) növekedésének köszönhető a BMI gyarapodása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.