2001. január 19. 11:00

Az Ecostat konjunktúraindex januári értéke 60 százalékos értékre emelkedett.

Az Ecostat által a legnagyobb hazai vállalatok előrejelzéseiből számított TOP-100 konjunktúraindex januári értéke 60 százalékos értékre emelkedett, azaz ismét elérte a 2000. januárjában és szeptemberében regisztrált szintet. Az index visszafogott optimizmust tükröz, ugyanis nem éri el a tavalyi év 64 százalékos átlagos szintjét. Az Ecostat 2001-re 5-5,5 százalékos GDP-növekedésre számít.

Az Ecostat értékelése szerint 2001. első félévében a megkérdezettek az eddigi gazdasági folyamatok folytatódását várják, kedvezőtlen fordulat bekövetkezésétől nem tartanak, az eurózóna és az USA gazdaságának lassuló növekedése nem érinti számottevően az exportmegrendeléseket. Az elmúlt év kedvezőtlen inflációs hatásai még egy ideig éreztetik hatásukat, a mérsékeltebb olajár és az erősebb euró pozitív hatásai a második félévtől lesznek érezhetőek - vélekednek a vállalatok.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.