2001. január 19. 11:00

Az Ecostat konjunktúraindex januári értéke 60 százalékos értékre emelkedett.

Az Ecostat által a legnagyobb hazai vállalatok előrejelzéseiből számított TOP-100 konjunktúraindex januári értéke 60 százalékos értékre emelkedett, azaz ismét elérte a 2000. januárjában és szeptemberében regisztrált szintet. Az index visszafogott optimizmust tükröz, ugyanis nem éri el a tavalyi év 64 százalékos átlagos szintjét. Az Ecostat 2001-re 5-5,5 százalékos GDP-növekedésre számít.

Az Ecostat értékelése szerint 2001. első félévében a megkérdezettek az eddigi gazdasági folyamatok folytatódását várják, kedvezőtlen fordulat bekövetkezésétől nem tartanak, az eurózóna és az USA gazdaságának lassuló növekedése nem érinti számottevően az exportmegrendeléseket. Az elmúlt év kedvezőtlen inflációs hatásai még egy ideig éreztetik hatásukat, a mérsékeltebb olajár és az erősebb euró pozitív hatásai a második félévtől lesznek érezhetőek - vélekednek a vállalatok.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!