2001. február 14. 11:00

Idén januárban az államháztartás többlete 2,8 milliárd forint, a központi költségvetésé pedig 10,3 milliárd forint volt.

Idén januárban az államháztartás többlete 2,8 milliárd forint, a központi költségvetésé pedig 10,3 milliárd forint volt - derül ki a Pénzügyminisztérium adataiból. Az elkülönített állami alapok 4 milliárd forint többlettel zárták az első hónapot, a tb-alapok viszont 11,5 miliárd forint deficitet hoztak össze. Tavaly januárban a központi költségvetés 27 milliárd forint hiánnyal zárt, ami az előirányzott deficit 7,4 százaléka volt. Idén januárban az áfa tavalyinál is jobban nyitott: januárban 146,5 milliárd forint folyt be, ez az éves előirányzat 12,2 százléka.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.