<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. eredménytelenné nyilvánította a Kelenföld–Székesfehérvár vonalszakasz biztosítóberendezésire és távközlési munkáira kiírt nyílt közbeszerzést, mivel az ajánlattevők többet kértek annál, mint amennyi fedezet az ajánlatkérő rendelkezésére állt - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlatkérő NIF az ellenértéket nettó 10.520.137.767 forintra becsülte. A felhívásra két ajánlat érkezett, de ezek összegét nem tartalmazza a közlemény. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lett volna a nyertes, úgy hogy értékeléskor az ár 90, a többlet garancia és az előbbre hozott átadás pedig 5-5 súlyszámot ért.

A Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár vasúti szakasz bruttó 119 milliárd forintos, azon belül 85 százalékos európai uniós, s 15 százalékos hazai támogatással újul meg a páneurópai V. közlekedési korridor részeként.

Az ország második legforgalmasabb, - a Boba és Budapest közötti nemzetközi forgalmat, valamint a Balaton és a Velencei-tó nyári utasforgalmát is lebonyolító vasútvonalán naponta irányonként több mint 100 vonat közlekedik. A szakasz sem a szerelvények  tengelyterhelése, sem megengedett hosszúsága, illetve a vonatbefolyásoló rendszer tekintetében nem felel már meg az európai  elvárásoknak.

A felújítás során átépítik, s óránként 160 kilométer sebességgel való közlekedésre teszik alkalmassá Budapest-Kelenföld-Tárnok és Tárnok-Székesfehérvár között a vasúti pályákat, európai vonatbefolyásoló biztonsági rendszert telepítenek, felújítják a  vonalszakasz villamos- és távközlő rendszert, s részben felújítják a Budapest-kelenföldi állomást. Továbbá akadálymentesítik az állomásokat, s 20 kilométeres szakaszon a kapacitáshiány megszüntetése végett második vágányt építenek ki.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.