<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Átlagosan 30 és 35 ezer forint közötti értékben vesznek fel készpénzt pénzkiadó automatából az Erste Bank Hungary Nyrt. ügyfelei külföldön, a nyári hónapokban a külföldi vásárlások átlagos értéke pedig eléri a 15 ezer forintot. 2008 első hat hónapjában a külföldi készpénzfelvételek darabszáma 13 százalékkal, a vásárlások száma viszont 51 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

Sipos Zoltán, az Erste Bank kártya üzleti igazgatója elmondta: a pénzintézet által kibocsátott bankkártyák száma június végén meghaladta a 760 ezret, és a bank adatai szerint a kártyák közel 10 százalékával végeztek valamilyen tranzakciót külföldön, közel 160 országban.

Felméréseik szerint a pénzintézet kártyáit az ügyfelek leginkább Európában használják, a tranzakciók 87 százaléka ezen a kontinensen zajlik. Az európai országok között az Egyesült Királyság, Ausztria és Németország a listavezető, de előkelő helyen szerepel Szlovákia, Románia, Horvátország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország is az ügyfelek rangsorában, áll a társaság közleményében.

A bankkártyával végzett összes vásárlási forgalom hét százaléka bonyolódik az országhatáron túl, amelynek közel felét telefonos, írásos, internetes megrendelések teszik ki. Itt a listavezetőnek Anglia és az Egyesült Államok számít, a bankkártyával rendelkezők ugyanis előszeretettel rendelnek meg terméket vagy szolgáltatást ezekből az országokból.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.