TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. április 25. 10:37

Éves bázison a Ford profitja 15 százalékkal növekedett 2013 első negyedévében az észak-amerikai eladások növekedésének köszönhetően.

Az Egyesült Államokban a Ford adózás előtti eredménye 14 százalékkal 2,44 milliárd dollárra növekedett az első negyedévben, ami rekordnak számít a vállalatnál. Az előző csúcsot nemrégen, 2012 harmadik negyedévében regisztrálta a vállalat, 2,33 milliárd dollárt.

Mindemellett a cég amerikai eladásai 11 százalékkal, míg az összbevételek 10 százalékkal 35,8 milliárd dollárra növekedtek.

A cég pénzügyi vezetője, Bob Shanks szerint nagyon örülnek a jó startnak annak tükrében, hogy 30,1 milliárd dollár veszteséget termeltek 2006 és 2008 között.

Amerikán kívül

A Ford európai adózás előtti vesztesége 462 millió dollárra növekedett az előző évi 149 millióról, ellenben Ázsiában 6 millió dollárra növekedett a profitja, a tavalyi 95 milliós veszteség után.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.