1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyugat-európai Airbus repülőgépgyár hétfőn bejelentette: 1,2-1,4 milliárd eurós többletterhet jelentett a harmadik negyedévben, hogy az A400M jelű, óriás katonai szállító repülőgép első kiszállítása legalább félévet késik a motor fejlesztésének késedelme miatt.

Ebből több mint egymilliárd euró az Airbus eredményét, a többi közvetlenül az anyavállalat, az EADS mérlegét terheli. Ezért az EADS egyszersmind visszavonta előrejelzését, amely eddig úgy szólt, hogy az idei egész évi üzemi eredmény nagyjából "stabil" marad a tavalyi, nem egészen négyszázmillióhoz képest. Új előrejelzést csütörtökön ad ki az EADS.

Ugyanakkor az orosz állami VTB bank - hétfői bejelentése szerint - még az idén meg akar válni öt százalékos EADS-részesedésétől. Amint azt a bank elnöke újságírók előtt elmondta, a részt valószínűleg Oroszországon belül értékesítik. A múlt hónapban az orosz United Aviation Group (UAC) repülőgépgyártó csoport azt közölte, hogy jó egymilliárd dollárt szánna az EADS-részesedés megvásárlására.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!