2009. május 13. 07:34

Az Európai Unió által valaha kiszabott legnagyobb büntetés elé néz az Intel chipgyártó versenykorlátozó tevékenysége miatt.

Szakértők szerint a cég - gazdasági erőfölényének kihasználása miatt - a Microsoft szoftveróriásra 2004-ben kiszabott, mintegy félmilliárd eurós büntetéshez hasonló összegre számíthat, egyesek szerint azonban az egymilliárd eurót is elérheti az összeg. Az Európai Bizottság, az EU végrehajtó szerve viselkedése megváltoztatására is kötelezte a társaságot - közli a BBC.

A világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártójának számító, az európai piac 80 százalékát lefedő Intelt azzal vádolták meg, hogy lefizette a számítógépgyártókat azért, hogy kisebb riválisával, az Advanced Micro Devices-zal (AMD) ne kössenek üzleteket Európában. Az ügy már majdnem egy évtizede folyik, az AMD 2000-ben panaszolta be az EB-nél vetélytársát.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.