2001. január 18. 11:00

A dollárban számolt árak alapján Budapest és Bukarest Európa legolcsóbb városai, s mindkét főváros a világ tíz legolcsóbb városa között van.

A dollárban számolt árak alapján Budapest és Bukarest Európa legolcsóbb városai, s mindkét főváros a világ tíz legolcsóbb városa között van - állítja a legfrissebb adatokra hivatkozva a londoni Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságelemző intézet.

A EIU által félévente elkészített - elsősorban vállalati és kiküldötteknek szánt - felmérés 133 világváros megélhetési költségeit hasonlítja össze a létfontosságú termékek és szolgáltatások árai, hozzáférhetőségük alapján. A szerdán közzétett új adatok szerint 2000 decemberében Tokió volt a világ legdrágább városa. Európában Belgrád vezeti a listát, az Egyesült Államokban továbbra is New Yorkban a legmagasabbak a megélhetési költségek.

Az elmúlt tíz évhez hasonlóan továbbra is Tokióban és Oszakában a legmagasabbak a megélhetési költségek (60, illetve 58 százalékkal haladják meg New Yorkéit). Az utóbbi hónapokban azonban Belgrád is "előrelépett": a jugoszláv főváros - Honkongot is megelőzve - a világ harmadik legdrágább helyévé vált.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.