2001. január 18. 11:00

A dollárban számolt árak alapján Budapest és Bukarest Európa legolcsóbb városai, s mindkét főváros a világ tíz legolcsóbb városa között van.

A dollárban számolt árak alapján Budapest és Bukarest Európa legolcsóbb városai, s mindkét főváros a világ tíz legolcsóbb városa között van - állítja a legfrissebb adatokra hivatkozva a londoni Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságelemző intézet.

A EIU által félévente elkészített - elsősorban vállalati és kiküldötteknek szánt - felmérés 133 világváros megélhetési költségeit hasonlítja össze a létfontosságú termékek és szolgáltatások árai, hozzáférhetőségük alapján. A szerdán közzétett új adatok szerint 2000 decemberében Tokió volt a világ legdrágább városa. Európában Belgrád vezeti a listát, az Egyesült Államokban továbbra is New Yorkban a legmagasabbak a megélhetési költségek.

Az elmúlt tíz évhez hasonlóan továbbra is Tokióban és Oszakában a legmagasabbak a megélhetési költségek (60, illetve 58 százalékkal haladják meg New Yorkéit). Az utóbbi hónapokban azonban Belgrád is "előrelépett": a jugoszláv főváros - Honkongot is megelőzve - a világ harmadik legdrágább helyévé vált.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!