<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem igazán fordítunk figyelmet az egészséges táplálkozásra munka közben, ellenben kávézásra mindig jut időnk.

A magyar dolgozók 40 százaléka nem szakítja meg munkáját egy ebéd erejéig, hanem az asztalánál ülve fogyasztja el azt. Erre különösen a 30 feletti korosztály tagjai és a nők hajlamosak, akik férfi kollégáiknál 7 százalékkal nagyobb arányban ebédelnek és dolgoznak párhuzamosan – derül ki a Profession.hu több mint 2400 dolgozó megkérdezésével készült felméréséből.

Azok közül, akik egyáltalán ebédelnek, közel 80 százalékuk otthonról hozza az ételt és mindössze 6 százalékuk eszik ebédidőben vendéglátóhelyen, munkahelyi menzán, ami némi mozgást, kikapcsolódást és feltöltődést jelenthet. Az egészséges táplálkozás sem éppen prioritás a munkahelyen, a dolgozók mindössze 15 százaléka eszik naponta ötször, míg tízóraizni vagy uzsonnázni csupán a munkavállalók egyharmada szokott.

Ezzel szemben a kávézás része a mindennapoknak, a megkérdezettek 73 százaléka kávézik rendszeresen, nem ritka, hogy napi 4 vagy több alkalommal. A nemek szerinti bontásból kiderül, hogy a férfiak 11 százaléka naponta 4 vagy több alkalommal kávézik, míg a nők csupán 7 százaléka esik ebbe a kategóriába. A másodállásban dolgozók, megközelítőleg 14 százalék, napi több mint 4 kávéval tartja ébren magát.

A reprezentatív eredményeket a Gfk 2012-ben végzett kutatása is alátámasztja: csupán minden tízedik magyar figyel arra, hogy egészségesen táplálkozzon. A felnőtt lakosság 29 százaléka rendszertelenül eszik és 42 százalékuk egyáltalán nem figyel arra, hogyan hat a testsúlyára és a közérzetére az elfogyasztott étel.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.