A cégcsoport legnagyobb szárazárugyártó üzemét Alsómocsoládon alakították ki, melynek fejlesztésére több mint négymilliárd forintot költöttek. Az itteni 250 fős létszámot a közelmúltban további ötven dolgozóval bővítették.
A szervezeti korszerűsítéssel párhuzamosan a Pickbe olvadt öt, korábban a Délhús tulajdonában lévő cég is. Immár a Pick Szegeden belül végzi tevékenységét a Ringa, a Meattransz, a Meat Szolgáltató, az Inga-Délhús, valamint a Délhús-Food is. Az átalakítástól, illetve a párhuzamosságok megszüntetésétől már az idén több száz millió forintos megtakarítást várnak. Az egybeolvadás ellenére a pécsi cég klasszikus termékeit továbbra is Délhús márkanéven forgalmazzák.
A telített hazai piac miatt a Pick Szegednél idén elsősorban a határon túli lehetőségekre koncentrálnak, s egy átfogó stratégia keretében exportoffenzívába kezdenek. Abban bíznak, hogy a mintegy harminc százalékos külpiaci részesedést tovább tudják növelni. Mindezt a kapacitások maximális kihasználásával szeretnék megvalósítani, értesült a Napi Gazdaság.