TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Megszületett a megállapodás az idei távközlési tarifákról a kormányzat és a hazai szolgáltatók között.

A részleteket a területet felügyelő Miniszterelnöki Hivatal a héten kívánja nyilvánosságra hozni -- erősítette meg lapunk értesülését Sík Zoltán informatikai kormánybiztos. A telefontársaságoknak ez évtől át kell térniük a másodperc alapú számlázásra.

A távközlési tarifák átlagos drágulása az idén sem haladja meg a 6 százalékot, sőt egyes szolgáltatók esetében ez a mérték alig lesz több a 3 százaléknál. Tényleges emelkedés az előfizetési díjak esetében várható, ami a Matáv esetében az eredetileg tervezett 25-nél visszafogottabb lesz, nem lépi túl a 20 százalékot - emelte ki Sík Zoltán. A többi helyi koncessziós társaság ennél valamivel nagyobb mértékben drágíthatja ezt a tételt, mivel tavaly az előfizetési díjat a Matáv által végrehajtott közel 50 százaléknál kisebb mértékben változtatta, s a különbséget az idén behozhatja. A múlt évihez hasonlóan a belföldi, a nemzetközi távhívás, valamint a helyi hívások tarifáját mérséklik a társaságok. (A legnagyobb hazai szolgáltató információink szerint egyébként ma hozza nyilvánosságra új tarifacsomagját -- a szerk.)

Megmarad a kisfogyasztói csomag, ami átlagosan 6 százalékkal lesz drágább. Újdonság, hogy ennél a konstrukciónál a Matáv vállalta az úgynevezett hangos számla szolgáltatás bevezetését is, hogy az előfizető nyomon követhesse, hogy mikor lépi túl a kedvezményes hívásküszöböt -- fűzte hozzá a kormánybiztos.

Ez évtől már minden telefontársaságnak át kell állnia a másodperc alapú számlázásra, amit eddig egyedül a Matáv alkalmazott. A többi vezetékes koncessziós februártól vezeti be a kapcsolási díjjal együtt, kivéve a HTCC-t, amely egy hónap haladékot kért, de cserébe nem kíván élni a külön kapcsolási díjtétellel -- tette hozzá Sík Zoltán.

A kormánybiztos kiemelte: most sem sikerült egyszerre megállapodni a szolgáltatók egymás közti elszámolásában irányadó, így a fogyasztókat csak közvetve érintő összekapcsolási díjakról. Az ennek a költségalapúvá tételét szolgáló tanulmány időközben ugyan már elkészült, de az egyes társaságok -- beleértve a mobilszolgáltatókat is -- ajánlata közötti eltérések még meglehetősen nagyok.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.