2016. október 6. 10:01

Egy akkumulátor cserén átesett Galaxy Note 7-es készülék gyulladt ki tegnap, a tűz ráadásul Southwest Airlines egyik gépén történt.

Kiürítették a Southwest Airlines Washingtonból Baltimore-ba induló Boeing 737-esét, mert füstölni kezdett az egyik utas Samsung Galaxy Note7-es telefonja. A hírek szerint a felszálláshoz készülő repülőn kezdett el füstölni a készülék.

Az ügy azért különösen kínos a Samsung számára, mert szeptemberben óriási költségek mellett cserélték ki a készülékek problémás akkumulátorait. A vállalat pedig úgy nyilatkozott, hogy a visszahívás és a javítás után várhatóan nem lesznek problémák a Note 7-esekkel.

A Note 7-es miatt az új Google telefon komoly ellenlábasa lehet a Samsung telefonjainak

A telefon tulajdonosa egyébként elmondta, hogy szeptember 21-én élt a Samsung által felajánlott cserével, és a telefon ebből a szempontból biztonságosnak számított, javított akkumulátor volt benne.

A Samsung egyelőre nem erősítette meg a hírt, külön vizsgálócsoportot küldtek a reptérre, az összeégett készüléket a tűzoltóság lefoglalta. A dél-koreai cég azt közölte, hogy amíg nem tudják megvizsgálni a telefont, addig nem tudnak hivatalosan reagálni arra, hogy egy új Note7-es érintett-e az ügyben.

A visszahívást a Samsung azért kezdeményezte szeptember elején a Note 7-esek visszahívását, mert az augusztusban piacra került telefonok akkumulátora olyan mértékben túlmelegedett időnként, hogy kigyulladt. Az Egyesült Államokban 92 igazolt akkumulátor túlhevüléses eset történt, ebből 26 esetben volt sérülést okozó tűz.

A cikkünk megjelenése után a Samsung a következőket közölte: "Ameddig nem kerül birtokunkba a készülék, nem tudjuk megerősíteni, hogy ebben az incidensben egy új Note7-es érintett. A Southwesttel és a helyi hatóságokkal együtt most azon dolgozunk, hogy visszaszerezzük a készüléket, és megbizonyosodjunk a hiba okáról. Több információval csak a készülék vizsgálata után fogunk tudni szolgálni."

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.