<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy akkumulátor cserén átesett Galaxy Note 7-es készülék gyulladt ki tegnap, a tűz ráadásul Southwest Airlines egyik gépén történt.

Kiürítették a Southwest Airlines Washingtonból Baltimore-ba induló Boeing 737-esét, mert füstölni kezdett az egyik utas Samsung Galaxy Note7-es telefonja. A hírek szerint a felszálláshoz készülő repülőn kezdett el füstölni a készülék.

Az ügy azért különösen kínos a Samsung számára, mert szeptemberben óriási költségek mellett cserélték ki a készülékek problémás akkumulátorait. A vállalat pedig úgy nyilatkozott, hogy a visszahívás és a javítás után várhatóan nem lesznek problémák a Note 7-esekkel.

A Note 7-es miatt az új Google telefon komoly ellenlábasa lehet a Samsung telefonjainak

A telefon tulajdonosa egyébként elmondta, hogy szeptember 21-én élt a Samsung által felajánlott cserével, és a telefon ebből a szempontból biztonságosnak számított, javított akkumulátor volt benne.

A Samsung egyelőre nem erősítette meg a hírt, külön vizsgálócsoportot küldtek a reptérre, az összeégett készüléket a tűzoltóság lefoglalta. A dél-koreai cég azt közölte, hogy amíg nem tudják megvizsgálni a telefont, addig nem tudnak hivatalosan reagálni arra, hogy egy új Note7-es érintett-e az ügyben.

A visszahívást a Samsung azért kezdeményezte szeptember elején a Note 7-esek visszahívását, mert az augusztusban piacra került telefonok akkumulátora olyan mértékben túlmelegedett időnként, hogy kigyulladt. Az Egyesült Államokban 92 igazolt akkumulátor túlhevüléses eset történt, ebből 26 esetben volt sérülést okozó tűz.

A cikkünk megjelenése után a Samsung a következőket közölte: "Ameddig nem kerül birtokunkba a készülék, nem tudjuk megerősíteni, hogy ebben az incidensben egy új Note7-es érintett. A Southwesttel és a helyi hatóságokkal együtt most azon dolgozunk, hogy visszaszerezzük a készüléket, és megbizonyosodjunk a hiba okáról. Több információval csak a készülék vizsgálata után fogunk tudni szolgálni."

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.