2016. október 6. 10:01

Egy akkumulátor cserén átesett Galaxy Note 7-es készülék gyulladt ki tegnap, a tűz ráadásul Southwest Airlines egyik gépén történt.

Kiürítették a Southwest Airlines Washingtonból Baltimore-ba induló Boeing 737-esét, mert füstölni kezdett az egyik utas Samsung Galaxy Note7-es telefonja. A hírek szerint a felszálláshoz készülő repülőn kezdett el füstölni a készülék.

Az ügy azért különösen kínos a Samsung számára, mert szeptemberben óriási költségek mellett cserélték ki a készülékek problémás akkumulátorait. A vállalat pedig úgy nyilatkozott, hogy a visszahívás és a javítás után várhatóan nem lesznek problémák a Note 7-esekkel.

A Note 7-es miatt az új Google telefon komoly ellenlábasa lehet a Samsung telefonjainak

A telefon tulajdonosa egyébként elmondta, hogy szeptember 21-én élt a Samsung által felajánlott cserével, és a telefon ebből a szempontból biztonságosnak számított, javított akkumulátor volt benne.

A Samsung egyelőre nem erősítette meg a hírt, külön vizsgálócsoportot küldtek a reptérre, az összeégett készüléket a tűzoltóság lefoglalta. A dél-koreai cég azt közölte, hogy amíg nem tudják megvizsgálni a telefont, addig nem tudnak hivatalosan reagálni arra, hogy egy új Note7-es érintett-e az ügyben.

A visszahívást a Samsung azért kezdeményezte szeptember elején a Note 7-esek visszahívását, mert az augusztusban piacra került telefonok akkumulátora olyan mértékben túlmelegedett időnként, hogy kigyulladt. Az Egyesült Államokban 92 igazolt akkumulátor túlhevüléses eset történt, ebből 26 esetben volt sérülést okozó tűz.

A cikkünk megjelenése után a Samsung a következőket közölte: "Ameddig nem kerül birtokunkba a készülék, nem tudjuk megerősíteni, hogy ebben az incidensben egy új Note7-es érintett. A Southwesttel és a helyi hatóságokkal együtt most azon dolgozunk, hogy visszaszerezzük a készüléket, és megbizonyosodjunk a hiba okáról. Több információval csak a készülék vizsgálata után fogunk tudni szolgálni."

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.