2017. május 19. 16:24

Gyakorlatilag minden népszerű márka megpróbál betörni erre a szegmensre, és próbálnak olyan modellekkel előrukkolni, amelyek a nagyközönség tetszését is elnyerik.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Ugyan az elektromos autók esetén az árak továbbra is sokkal magasabbak, mint a hagyományos robbanómotorral ellátott járművek esetén, ám egyre több olyan modell jön ki a következő időszakban, amely a szakértők szerint komoly piaci részesedést és darabszámot érhet el.

A magasabb árat némileg csökkenti, hogy világszerte egyre több helyen kapnak adókedvezmény, vagy valamilyen más formában állami támogatást a vásárlók. Igaz, az árkülönbség így is csak mérséklődik. Talán ennek tudható be, hogy például a Magyarországon meghirdetett program keretösszegét a vártnál kicsit lassabban merítették ki, de például Németországban sem sikerült az áhított 1 millió darabos szintet elérni.

A szakértők ennek ellenére úgy vélik, hogy a színesedő paletta és az elektromos autók tulajdonosainak járó egyéb kedvezmények, ha nem is elsöprő, de jó tempójú növekedést biztosítanak a szegmensben. A következő évek slágergyanús modelljeit a Business Insider gyűjtötte össze.

Ezek az autók lehetnek a legnépszerűbbek

Az egyik nagy sláger várhatóan a Tesla Model 3 típusa lesz, amelynek első darabjait az idén év végén kapják meg a tulajdonosok. Ennek ellenére már 400 ezer darabra van előrendelése a gyárnak. A kedvezmények és ösztönzők nélküli alapára 35 ezer dollár lesz majd. Egy feltöltéssel pedig 350 kilométer lehet a hatótávolsága.

A Tesla ráadásul a következő években az Y nevű modellel is piacra fog lépni. A Model 3 alvázára épülő városi terepjáró (SUV) már feltűnt autó kiállításon, és 2019 végén, vagy 2020 elején kerülhet forgalomba. Az ára várhatóan 37500 dollár lesz, amely alacsonyabb, mint például amennyit egy BMW X3-asért kérnek.

Az első Tesla modell, mely jóval drágáb volt, mint a Model 3 komoly darabszámot ért el Norvégiában


2019-ben már állítólag közlekedhetünk az első elektromos Volvókkal is. A ma már kínai kézben lévő egykori svéd márka járműveit a Távol-Keleten fogják összeszerelni. A hírek szerint 400 kilométernél is többet tud majd megtenni egy feltöltéssel, és az előrejelzések szerint 40 ezer dolláros árcédulával kínálják majd.

A Volkswagen, amely kultikus modelljéből a Golfból egyre több elektromos változatot ad el, egy crossoverrel szeretne nagyot dobni. A VW ID ára kifejezetten csábító lesz majd, hiszen a tervek szerint 30 ezer dollár körül lesz, de biztosan 35 ezer alatt marad. Ráadásul ez a jármű is nagy, 400 kilométer feletti hatótávolsággal rendelkezik majd,

Szintén a crossover kategóriában lát fantáziát a Ford, amely a Ford Escape-re hasonlít majd. A hatótávolsága a tervek szerint 500 kilométer körül alakul majd.

A Leaf Év autója címet is nyert annó

Jövőre bemutatkozik a Nissan Leaf következő generációja is. A jelenleg 30 ezer dollárért kapható autó ára némileg emelkedhet, ugyanakkor megújul a technológiája, és jóval többet lehet majd autózni vele egy-egy feltöltéssel.

Már piacra került, de még csak most áll felfutás előtt a General Motors aduásza, a Chevy Bolt. A crossover alapára 37500 dollár, ugyanakkor a szövetségi kedvezményeknek köszönhetően a leendő tulajdonosok már 0 ezer dollárért megszerezhetik. A Tesla Model 3 vetélytársának szánt járművel egy feltöltéssel közel 400 kilométert lehet vele autózni.

mfor.hu