1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezerötszázzal csökkenti dolgozói számát a Bayer német gyógyszer- és vegyipari társaság műanyagrészlege - ez nagyjából a teljes munkaerő tíz százalékának felel meg.

A megszűnő munkahelyek közül 400-500 Németországban van - mondta el Werner Wenning elnök az AFP-nek. Az igazgatótanács elnöke azt is elmondta, hogy a leépítés zöme 2008-as és 2009-es munkaerő-ingadozásokon keresztül valósul meg, például úgy, hogy a nyugdíjba vonuló munkatársak helyére nem vesznek fel újabb embereket.

A műanyagrészleg átstrukturálásától a cég mintegy háromszázmillió euró évenkénti megtakarítást vár 2009 végéig.

A gyógyszeripari cég korábban már több ezer fő elbocsátásáról adott hírt ez év folyamán. A Schering megvásárlása például 6100 dolgozó munkájába került, mert meg kellett szüntetni a felesleges párhuzamosságokat.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!