2010. április 9. 05:36

Kivált az ismert jobboldali üzletember, Vitézy Tamás által birtokolt Adriatiq Islands Groupból két meghatározó vezetője. Habony Árpád és Szalay-Bobrovniczky Kristóf saját bevallása szerint azért mondott búcsút a horvátországi kikötőket és szállodákat üzemeltető cégnek, mert a jövőről alkotott elképzeléseik alapvetően eltértek Vitézy Tamásétól.

Távozott az Adriatiq Islands Group menedzsmentjéből Habony Árpád korábbi igazgatósági alelnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf korábbi vezérigazgató és igazgatósági tag. Lemondásukat azzal indokolták, hogy a cégcsoport helyzetéről, jövőképéről alkotott elképzeléseik alapvetően eltértek a tulajdonosétól, derül ki a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Primatum Alap mfor.hu-hoz eljuttatott közleményéből.

Kivásárolták Vitézyt

Új vezetők után nézhet Vitézy

Habony Árpád az Atticus Investments Zrt.-nél folytatja tovább üzleti karrierjét. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a cégcsoportból történő kiválással egyidőben kivásárolta az Adriatiq befektetési alapkezelő korábbi tulajdonosát, Vitézy Tamást, és a jövőben a befektetési alapot és annak kezelőjét Primatum néven irányítja tovább. A 2008-as alapítású alapkezelő két al-alapot menedzsel, az egyik horvátországi ingatlanbefektetésekkel, a másik magyarországi vállalati befektetési lehetőségekkel foglalkozik.

A Primatum a korábbi Adriatiq alap projektjei közül Horvátország első nemzetközi színvonalú és méretű aquapark-, valamint egy tengerparti luxus apartmankomplexum fejlesztését viszi tovább. Magyarországi vállalati befektetései közül a legjelentősebbek a Budai Egészségközpont ötven százalékos üzletrésze, valamint a Magyar Gumiújrahasznosító Kft..

A közlemény szerint a távozó vezetők nevéhez köthető az Adriatiq Islands Group brand felépítése és a vállalatokat holding rendszerbe szervező koncepció bevezetése, valamint a most kivásárolt nemzetközi befektetési alapkezelő és alap létrehozása, valamint működtetése.

A 100 leggazdagabb magyar között

Mint ismert, a Horvátországban szállodákat, kikötőket üzemeltető Adriatiq Islands Group elnöke és többségi tulajdonosa Vitézy Tamás, ismert jobboldali üzletember és médiatulajdonos. Ő birtokolja a hetente mintegy 1,2 millió példányban megjelenő Helyi Thémát, korábban pedig a Reform című újságot adta ki. A vállalkozó eredetileg gázkereskedelemmel alapozta meg vagyonát, miután 1992-ben megalapította a földgázbehozatallal foglalkozó EuroBridge Kft.-t.

Vitézy a Népszabadság szerint a 72., a Napi Gazdaság szerint az 51. leggazdagabb ember Magyarországon. Vagyona 2002-ben 2,8, 2006-ban 5,2, tavaly pedig már kilencmilliárd forintra rúgott.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.