2010. április 9. 05:36

Kivált az ismert jobboldali üzletember, Vitézy Tamás által birtokolt Adriatiq Islands Groupból két meghatározó vezetője. Habony Árpád és Szalay-Bobrovniczky Kristóf saját bevallása szerint azért mondott búcsút a horvátországi kikötőket és szállodákat üzemeltető cégnek, mert a jövőről alkotott elképzeléseik alapvetően eltértek Vitézy Tamásétól.

Távozott az Adriatiq Islands Group menedzsmentjéből Habony Árpád korábbi igazgatósági alelnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf korábbi vezérigazgató és igazgatósági tag. Lemondásukat azzal indokolták, hogy a cégcsoport helyzetéről, jövőképéről alkotott elképzeléseik alapvetően eltértek a tulajdonosétól, derül ki a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Primatum Alap mfor.hu-hoz eljuttatott közleményéből.

Kivásárolták Vitézyt

Új vezetők után nézhet Vitézy

Habony Árpád az Atticus Investments Zrt.-nél folytatja tovább üzleti karrierjét. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a cégcsoportból történő kiválással egyidőben kivásárolta az Adriatiq befektetési alapkezelő korábbi tulajdonosát, Vitézy Tamást, és a jövőben a befektetési alapot és annak kezelőjét Primatum néven irányítja tovább. A 2008-as alapítású alapkezelő két al-alapot menedzsel, az egyik horvátországi ingatlanbefektetésekkel, a másik magyarországi vállalati befektetési lehetőségekkel foglalkozik.

A Primatum a korábbi Adriatiq alap projektjei közül Horvátország első nemzetközi színvonalú és méretű aquapark-, valamint egy tengerparti luxus apartmankomplexum fejlesztését viszi tovább. Magyarországi vállalati befektetései közül a legjelentősebbek a Budai Egészségközpont ötven százalékos üzletrésze, valamint a Magyar Gumiújrahasznosító Kft..

A közlemény szerint a távozó vezetők nevéhez köthető az Adriatiq Islands Group brand felépítése és a vállalatokat holding rendszerbe szervező koncepció bevezetése, valamint a most kivásárolt nemzetközi befektetési alapkezelő és alap létrehozása, valamint működtetése.

A 100 leggazdagabb magyar között

Mint ismert, a Horvátországban szállodákat, kikötőket üzemeltető Adriatiq Islands Group elnöke és többségi tulajdonosa Vitézy Tamás, ismert jobboldali üzletember és médiatulajdonos. Ő birtokolja a hetente mintegy 1,2 millió példányban megjelenő Helyi Thémát, korábban pedig a Reform című újságot adta ki. A vállalkozó eredetileg gázkereskedelemmel alapozta meg vagyonát, miután 1992-ben megalapította a földgázbehozatallal foglalkozó EuroBridge Kft.-t.

Vitézy a Népszabadság szerint a 72., a Napi Gazdaság szerint az 51. leggazdagabb ember Magyarországon. Vagyona 2002-ben 2,8, 2006-ban 5,2, tavaly pedig már kilencmilliárd forintra rúgott.

Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!