<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Elvben hétfőtől Magyarország teljes területén szolgáltatásra kész a romániai Digi TV. Az erdélyi milliárdos, Teszári Zoltán érdekeltségébe tartozó új műsorszolgáltató eredetileg már február 1-én elindult volna. Az mfor.hu azt szerette volna megtudni, mi a késés oka, illetve miként képes a cég a hazánkban már üzemelő műsorszolgáltatók árai alá menni.

Az Intelsat által törnének be a magyar piacra

A terjeszkedés letéteményese az Intelsat

Az mfor.hu úgy tudja, hogy a műholdas sugárzásra épített Digi TV lehetőségeit a Teszári érdekeltségébe tartozó RCS és az Intelsat között megkötött új szerződés alapozta meg.

Az Intelsat honlapján olvasható a fenti paktumról szóló, február eleji keltezésű beszámoló. Eszerint a Romania Cable Systems (RCS), a legnagyobb romániai video-tartalmú szolgáltató aláírt egy több millió dolláros szerződést az Intelsattal az IS 10-02-es műhold kapacitásának növeléséről, a külföldi terjeszkedés előkészítésének érdekében. A megnövelt kapacitást magyarországi és szlovákiai szolgáltatási ajánlathoz kívánják felhasználni, ezáltal két új piacot nyitva az RCS-nek.

Az ajánlat nagyjából 60 csatornát tartalmaz a főként európai és észak amerikai programokkal rendelkező IS10-02 műholdról, ami 2004-es fellövése óta látja el feladatát.

A csatornák száma - akárcsak a felhasználóké - folyamatosan emelkedik, ezért kellett szerződést kötni az Intelsattal. A közlemény szerint az RCS olyan partnert keresett, amely nemcsak megbízható technikai hátteret biztosít, hanem lehetővé teszi a növekedést is.

Szemán László

Menedzsment Fórum Kapcsolódó anyagok:
Olcsóbb lesz vetélytársainál a DigiTV A magyar kábelpiacra is betör az erdélyi milliárdos

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.