2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elvben hétfőtől Magyarország teljes területén szolgáltatásra kész a romániai Digi TV. Az erdélyi milliárdos, Teszári Zoltán érdekeltségébe tartozó új műsorszolgáltató eredetileg már február 1-én elindult volna. Az mfor.hu azt szerette volna megtudni, mi a késés oka, illetve miként képes a cég a hazánkban már üzemelő műsorszolgáltatók árai alá menni.

Az Intelsat által törnének be a magyar piacra

A terjeszkedés letéteményese az Intelsat

Az mfor.hu úgy tudja, hogy a műholdas sugárzásra épített Digi TV lehetőségeit a Teszári érdekeltségébe tartozó RCS és az Intelsat között megkötött új szerződés alapozta meg.

Az Intelsat honlapján olvasható a fenti paktumról szóló, február eleji keltezésű beszámoló. Eszerint a Romania Cable Systems (RCS), a legnagyobb romániai video-tartalmú szolgáltató aláírt egy több millió dolláros szerződést az Intelsattal az IS 10-02-es műhold kapacitásának növeléséről, a külföldi terjeszkedés előkészítésének érdekében. A megnövelt kapacitást magyarországi és szlovákiai szolgáltatási ajánlathoz kívánják felhasználni, ezáltal két új piacot nyitva az RCS-nek.

Az ajánlat nagyjából 60 csatornát tartalmaz a főként európai és észak amerikai programokkal rendelkező IS10-02 műholdról, ami 2004-es fellövése óta látja el feladatát.

A csatornák száma - akárcsak a felhasználóké - folyamatosan emelkedik, ezért kellett szerződést kötni az Intelsattal. A közlemény szerint az RCS olyan partnert keresett, amely nemcsak megbízható technikai hátteret biztosít, hanem lehetővé teszi a növekedést is.

Szemán László

Menedzsment Fórum Kapcsolódó anyagok:
Olcsóbb lesz vetélytársainál a DigiTV A magyar kábelpiacra is betör az erdélyi milliárdos

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!