TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. üzemének építését február végén kezdik meg a szolnoki ipari parkban, amennyiben ezt az időjárás megengedi - közölte a Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A svájci cég új, vasúti kocsikat készítő üzemének az ipari parkba települése elől az utolsó akadály is elhárult, miután még tavaly év végén aláírták a földbérletről szóló szerződést a Szolnoki Ipari Park Kft.-vel - tette hozzá a cégvezető.

Tájékoztatása szerint az üzem tervezése, a szükséges engedélyek beszerzése már megkezdődött, és 2008 utolsó negyedévében már negyven alumínium kocsitestet akarnak gyártani.

A Stadler Szolnokra települését tavaly októberben egy szándéknyilatkozat aláírása előzte meg, amit a helyi önkormányzatnak illetve a svájci cég vezető testületének is jóvá kellett hagynia. Előbb a szolnoki önkormányzat döntött arról, hogy az ipari parkjában nyolc hektárnyi területet tizenöt évre használatba ad egy euró plusz áfa évi földhasználati díj ellenében az üzem építéséhez.

A Stadler évi kétszáz alumínium kocsitestet fog gyártani, ha a szolnoki üzem teljes kapacitással működik. A cég jelenlegi igénye éves átlagban mintegy ötszáz darab kocsiszekrény, amelyből jelenleg 330-340-et a svájci Bussnangban állítanak elő. A Stadler további magyarországi beruházásait befolyásolhatják a régió piaci viszonyai. Jelenleg érdeklődés mutatkozik az emeletes vonatuk iránt is, és ha bejönnek a számítások, akkor ilyet is gyárthatnak a jövőben  
Szolnokon.

A Tisza-parti város vezetése azt várja a négyszáz embernek munkát adó, tízmilliárd forintos beruházástól, hogy az új modern ipari technológia meghonosítását végző, adófizető gazdasági társaság lendületet ad gazdasága fejlődésének.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.