2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gazdasági tárcánál tudnak arról, hogy a Google fontolgatja egy fejlesztési központ létesítését a térségben, s ennek helyszíneként szóba került Magyarország is, ám konkrét, előrehaladott tárgyalások még nem folynak az ügyben - mondta a Világgazdaságnak Merényi Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium illetékes szakállamtitkára.

Hozzátette: nem is biztos, hogy az amerikai cég magyar kormányzati segítséget igényelne esetleges projektjéhez, ám ha igen, a tárca a rendelkezésükre áll. Információi vannak arról, hogy a kaliforniai vállalat "idejönne", s hogy Magyarország mellett Csehországot is vizsgálja. Az "ide" azonban Amerikából nézve a régiót is jelenti egyben - tette hozzá Merényi.

Tegnap az Index adott hírt róla, hogy a Google több munkatársa április másodika és hatodika között szakmai interjút folytatott vagy hetven programozóval. A kaliforniai cég koncepciója szerint ugyanis oda érdemes régiós központokat telepíteni, ahol sok a kiváló képességű programozó. Hírek szerint elégedettek voltak azzal, amit Magyarországon találtak.

A Google számára egyébként nem ismeretlen régiónk. Lengyelországban már több központja is működik, s a közelmúltban jelentették be: Wroclawban innovációs központot létesítenek, mintegy 200 munkahelyet teremtve. Krakkóban kutatási és fejlesztési központja működik a cégnek, írja a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!