2012. október 24. 07:04

A gépjármű gumiabroncs gyártásban világelső japán Bridgestone 505 új munkahely létrehozásával megháromszorozza kapacitását tatabányai üzemében, olvasható az NGM mfor.hu-nak küldött közleményében.

A japán Bridgestone vezetése döntést hozott magyarországi gyártóüzem termelése bővítéséről. A vállalat mintegy 267 millió eurós beruházással 505 új munkahelyet teremt, és megháromszorozza termelési kapacitását Tatabányán. A tervezett bővítéssel a napi autógumi-gyártókapacitás 12 ezer darabbal nő, ezzel mintegy 18 ezer darabra növelve a gyár teljes kapacitását naponta. A bővítés várhatóan 2017 első felében fejeződik be, olvasható a közleményben.

A Magyar Kormány üdvözli a projekt megvalósítását, mivel magas technológiai szintet képviselő, környezetbarát termelés valósul meg Tatabányán, több mint 500 közvetlen és még több, a beszállítóknál létrejövő közvetett munkahely létrehozásával.

Az NGM szerint Magyarország mára Közép-Kelet-Európa autóipari központjává vált, ezt erősíti az újonnan bejelentett beruházás is, amely hozzájárul Magyarország exportjának bővüléséhez. A külföldi befektetők érdeklődése Magyarország iránt folyamatosan nő, ezt mutatja egyrészt a folyamatban lévő projektek növekvő száma, másrészt a már bejelentett fejlesztések, átadott beruházások. A közelmúltban megkezdett autóipari beruházások teljes termelése nagyságrendileg 2 százalékban fog hozzájárulni a magyarországi GDP-hez.

mfor.hu