TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Óriási az izgalom az amerikai városok között miután múlt csütörtökön Jeff Bezos, az Amazon első embere bejelentette, hogy várják a cég második központjának elhelyezésére és megépítésére. Az ötmilliárd dolláros projekt szinte mindenkit érdekel.

Business Insider összeállítása szerint valóságos licitháború indult az amerikai városok között, hogy ki tudja majd odacsábítani az Amazont.

A cég ugyanis egy második, a mostanival teljesen egyenértékű, székházat szeretne építeni a dolgozóinak. Az Amazon új, ötvenezer munkatársának helyet adó központja mintegy ötmilliárd dolláros beruházás keretében valósulna meg.

A vállalatóriás több tízezer jól fizető munkahelyet hoz létre, az építkezés maga is egy óriásberuházás. A cégnek azonban komoly elvárásai vannak a jelentkezőkkel szemben: "legalább egymillió lakosú legyen, nemzetközi repülőtérrel rendelkezzen és üzleti környezete legyen kiszámítható és barátságos".

Pittsburgh is pályázni kíván 

Ez azt is jelenti, hogy a városoknak olyan ösztönzőkkel kell odacsábítani az Amazont, amelyek lényeges elemei, hogy ellensúlyozzák a kezdeti költségeket, valamint a működési költségek mértékét is mérlegelik a döntésnél.

A Business Insider 50 várost talált, ahol már komolyan fontolgatják a jelentkezést. A teljes lista a városokkal itt található.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.