2008. július 3. 12:59

A hónap végéig felfüggesztették a hónap végéig a postai kézbesítők sztrájkját.

A felfüggesztésről azt követően döntöttek a szakszervezetek, hogy eredménnyel zárult a Magyar Posta Zrt. és a Kézbesítők Szakszervezete, valamint a Postai Érdekvédelem '92 szervezet között az egyeztetés csütörtökön - közölték egybehangzóan a posta és az érdekvédelmi szervezetek illetékesei az MTI-vel.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője a csütörtöki egyeztetést követően elmondta: a megállapodás szerint - valamennyi postás szakszervezettel együtt - a Magyar Posta kidolgozza az értékesítésre vonatkozó szakmai koncepciót, amelyben átgondolják a kézbesítők egyéni értékesítési feladatait.

A témáról az egyeztetési folyamat az összes szakszervezet bevonásával jövő héten folytatódik - tette hozzá.

Tusz Ferenc, a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke elmondta: örülnek annak, hogy munkaadó a nyomásgyakorlási akcióra korrektül, fogadó készen reagált. Tomecskó Tamás hangsúlyozta, hogy a nyomásgyakorlásban részt vett dolgozókat semmilyen szankció nem éri.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.