<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Gazprom orosz gázipari vállalat törölte beruházási tervét, hogy meghosszabbítsa a Balti-tenger alatt futó Északi Áramlat gázvezetéket a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó bennfentes források szerint.

"A politikai helyzet most bonyolult és nincs hozzáférésünk a németországi Opal gázvezetékhez. Miért építsünk így még két leágazást? Nem fogjuk megépíteni őket" - mondta az egyik forrás a Reutersnek, arra is panaszkodva, hogy csak korlátozottan tudják használni a Németországon keresztülfutó Opal vezetéket, amellyel a csehországi gázhálózathoz lehet hozzákapcsolni az Északi Áramlatot.

Egy másik hírügynökségi forrás megerősítette, hogy a Gazprom jelenleg nem tervezi az Északi Áramlat meghosszabbítását Nagy-Britannia irányában, hiába merültek fel ilyen tervek 2014-ben. A Gazprom eddig nem kommentálta a Reuters értesüléseit.

Az Északi Áramlat vezeték évi 55 milliárd köbméter földgáz szállítására képes, az Európai Unió éves gázigényének nagyjából 10 százalékát tudja kielégíteni.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.